Notícies

Plusfresc i Aspros Empresa inauguren el primer supermercat amb una plantilla formada per professionals amb discapacitat

Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialitzada en productes frescos i de proximitat, i Aspros Empresa, àrea empresarial de la Fundació Aspros, han inaugurat aquest matí a l’Avinguda Blondel de Lleida el primer supermercat “perfectament imperfecte”, en línia amb l’eslògan de la Fundació Aspros, amb un equip de cinc professionals, entre els quals hi ha persones amb discapacitat intel·lectual i física.

Des de fa uns mesos, ambdues organitzacions han treballat plegades per fer realitat aquesta iniciativa d’inclusió laboral que facilita l’accés al mercat laboral a les persones que formen part d’aquest col·lectiu. Es tracta d’un projecte innovador i pioner a les terres de Lleida que posa al centre les persones i dona visibilitat a les seves capacitats, trencant amb prejudicis que històricament s’han associat a les persones amb discapacitat.

Dues organitzacions amb propòsit

Plusfresc sempre ha mantingut una estreta vinculació amb el territori de Lleida, col·laborant amb nombroses entitats locals i amb el compromís de la millora del benestar de la comunitat. Aquest lligam es fa evident a través de la col·laboració amb la Fundació Aspros durant més de 10 anys, i des de 2001, facilitant als clients de Plusfresc donar l’1% de les seves compres a l’entitat. La inauguració d’un model de botiga adaptada, on el personal forma part d’Aspros, és un nou exemple de la seva dedicació al territori i a la inclusió.

‘’La nostra aposta per les persones i el territori és part fonamental de la nostra filosofia a Plusfresc. Des de fa molts anys, treballem amb diferents entitats locals per generar un impacte positiu i contribuir al benestar de la comunitat, donant oportunitats a aquells col·lectius que més ho necessiten i fent realitat projectes concrets. Per a nosaltres, és un honor seguir impulsant aquestes iniciatives amb la col·laboració de la Fundació Aspros.’’ afirma Rafel Oncins, responsable de RSC de Plusfresc.

La Fundació Aspros, per part seva, és una de les entitats socials més arrelades i amb una trajectòria més llarga del territori lleidatà, amb un projecte ferm des de fa 62 anys que posa al centre les persones. L’entitat impulsa iniciatives que busquen oferir oportunitats a les persones que acompanya al llarg de tota la seva trajectòria vital, oferint serveis i recursos adaptats a les seves necessitats i anhels.

En aquest sentit, Enric Herrera, director executiu de la Fundació Aspros, destaca que: “per a la nostra entitat és molt important comptar amb el suport de col·laboradors que creguin en el nostre projecte i que ens ajudin a fer possible tots aquells objectius que ens marquem. L’equip de professionals de la nostra entitat s’esforça dia rere dia per fer passos endavant cap a la inclusió real de les persones amb discapacitat, i l’obertura d’aquesta botiga és tota una fita històrica que hem aconseguit gràcies al treballar de la mà d’una empresa socialment responsable com Plusfresc.”

Un acte d’inauguració compartit

A la inauguració institucional, que ha tingut lloc aquest matí, han estat presents les persones que treballaran en aquest establiment, així com responsables de Plusfresc i de la Fundació Aspros. D’altres representants institucionals també han assistit a la inauguració mostrant el seu suport a aquest projecte, com el Sr. Fèlix Larrosa, paer en cap de Lleida; el Sr. José Crespín, subdelegat del Gobierno a Lleida; la Sra. Núria Gil, delegada territorial del Govern a Lleida; i la Sra. Sandra Marco, diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida, entre d’altres.

Al llarg de la tarda també s’han realitzat diferents activitats de celebració, com una sessió de Patis Actius (jocs tradicionals per a infants dinamitzats per persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Aspros), i un berenar popular saludable de Plusfresc.